ARKADAŞIM MATEMATİK

ARKADAŞIM MATEMATİK

09.01.2024 68

Arkadaşımız Matematik Projesi

 

Okulumuz anasınıfı D şubesinin katıldığı Arkadaşım Matematik projemiz başlıyor. Projede erken çocukluk döneminde matematik kavramlarını etkinlikler yoluyla öğretmeyi, çocukların matematiğe karşı ilgi duymasını sağlamayı, bilişsel gelişimini desteklemeyi, eğlenerek öğrenmeyi amaçlamaktadır.

Projenin tüm katılımcıları ana sınıflarından oluşması vesilesiyle okullar arasında işbirliği geliştirmeyi de hedeflemektedir. 

Semanur İNCİ öğretmenimiz ve öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek projede çocuklarla basit matematik kavramlarının eğlenceli aktivitelerle öğretilecek etkinlikler düzenlenecektir. Sınıflandırma, sıralama, uzun-kısa, küçük-büyük, eşleştirme, hafıza, puzzle, ritmik sayma ve şekiller gibi bir çok erken çocukluk döneminde matematik kavramlarına yer verilecek proje; Web2 ellerine araçları ve ekstra etkinliklerle zenginleştirilerek uygulanacaktır. 

Türkiye Romanya Litvanya Azerbaycan ülkelerinden oluşan 15 kişilik grubumuzla iş birlikte ve ortak çalışmalara da yer verilecektir.